Νεα ερευνα: εως και 95% λιγοτερο βλαβερο το ατμισμα απο το καπνισμα

Εάν μέχρι σήμερα είχατε ενδοιασμούς για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το άτμισμα, τότε συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω!

Τα καλά νέα συνεχίζονται για τους ατμιστές, αλλά και για όσους σκέφτονται να κόψουν το κάπνισμα και να ξεκινήσουν το άτμισμα, καθώς, λίγο καιρό πριν, δημοσιεύτηκε από το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας, έρευνα, που έγινε υπό την αιγίδα του.

Από την έρευνα, που ανατέθηκε σε δύο ανεξάρτητους ερευνητές και καθηγητές Βρετανικών Πανεπιστημίων, προέκυψε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι έως και 95% λιγότερο επιβλαβές για την υγεία από το συμβατικό τσιγάρο. Επίσης, παρότι δεν αποτελεί ιατρική μέθοδο διακοπής καπνίσματος το άτμισμα μπορεί τελικά να βοηθήσει τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα.

Τα πιο σημαντικά ευρήματα της έρευνας: 

  • Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι έως και 95% λιγότερο βλαβερά για τον οργανισμό από ότι τα συμβατικά.
  • Ένα μεγάλο ποσοστό καπνιστών δεν γνωρίζει ότι το άτμισμα είναι καλύτερο από το κάπνισμα με διαφορά!
  • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί «προθάλαμο» του καπνίσματος για ανήλικους και μη καπνιστές. Μάλιστα από την έρευνα προέκυψε ότι βοηθάει,ενδεχομένως, στη μείωση των ενήλικων και νέων καπνιστών.

Βγάζοντας ασφαλή συμπεράσματα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Για να καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα οι ερευνητές διαπίστωσαν αρχικά ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι με διαφορά καλύτερο από το συμβατικό, καθώς η επιβάρυνση της υγείας λόγω του καπνίσματος είναι τεράστια. Οι καπνιστές που γίνονται ατμιστές έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, αφού μειώνουν στο ελάχιστο αυτούς τους κινδύνους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο είναι αρκετά δύσκολη και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο με τον ερευνητή – καθηγητή P. Hajek (Πανεπιστήμιο Queen Mary) που παροτρύνει τους καπνιστές να μην εγκαταλείψουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο ακόμα και αν η πρώτη τους εμπειρία δεν είναι ιδανική.

Όπως έχουμε επισημάνει και εμείς σε παλαιότερα άρθρα μας, για να μπορέσει κανείς να γευτεί την απόλυτη εμπειρία ατμίσματος θα πρέπει να δοκιμάσει διάφορες συσκευές και υγρά αναπλήρωσης, ώστε να ανακαλύψει το συνδυασμό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του.

Tο δεύτερο συμπέρασμα της έρευνας προέκυψε αφού διαπιστώθηκε από τους ερευνητές ότι ενώ το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πολύ καλύτερο από το συμβατικό, οι καπνιστές όχι μόνο δεν το γνωρίζουν αλλά κάποιοι από αυτούς έχουν την εντύπωση ότι είναι το ίδιο ή/και χειρότερο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι καπνιστές να παραμένουν καπνιστές, αντί να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο για να κόψουν το κάπνισμα και κατ’ επέκταση να μειώνουν στο ελάχιστο το ρίσκο να εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας που να οφείλεται σε αυτό.

Τέλος, το τρίτο βασικό συμπέρασμα που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι σε αντίθεση με τις ανησυχίες διαφόρων φορέων υγείας παγκοσμίως το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν αποτελεί «προθάλαμο» του καπνίσματος σε μη καπνιστές ή ανήλικους. Αυτό, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου σαν εναλλακτική στο κάπνισμα θα έπρεπε να παροτρύνει τους φορείς υγείας να το εκμεταλλευτούν και να το χρησιμοποιήσουν σαν μέσο διακοπής του καπνίσματος, ώστε να καταπολεμήσουν το κάπνισμα και να εξαλειφθούν οι χρόνιες ασθένειες που σχετίζονται με αυτό. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ακόμα.

Εσείς όμως δεν χρειάζεται να περιμένετε! Επισκεφθείτε σήμερα το κατάστημα ΤεχΝικός και επιλέξτε το ηλεκτρονικό τσιγάρο που σας ταιριάζει από την ευρεία γκάμα προϊόντων που σας προτείνουμε.

Μείνετε συντονισμένοι στο blog μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις εξελίξεις που αφορούν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά και για να ενημερώνεστε για τυχόν προσφορές.

(Πηγή: Public Health England)

Tags:

Comments are closed

Latest Comments

No comments to show.
Translate »